Taka mała kanapkowa odmiana, ale nie dla mnie. Uważam, że w chlebie najsmaczniejsza jest skórka... Co powiedziałaby na to pani Fraser? ;)
Kanapki pani Fraser
Receptura
0,5 funta (0,23 kg) masła
0,5 funta (0,23 kg) zmielonego twarogu
1 szklanka czerwonej papryki
Pozostaw masło i twaróg w cieple, żeby zmiękły, i dokładnie je wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną paprykę. Grubo posmaruj chleb. Połóż kromki jedna na drugiej i mocno przyciśnij. Owiń je papierem do pieczenia i wilgotnym ręcznikiem na cała noc. Pokrój na kawałki. Najlepiej smakują, gdy układamy na przemian chleb razowy i biały.
"Kuchnia z Zielonego Wzgórza" przepis na:
Kanapki pani Fraser ze strony 23
44 przepisy zrealizowane
Blog: Maud na talerzu / przepisy L. M. Montgomery / Aunt Maud's Recipe Book
Komentarze
Prześlij komentarz