Jedno z jabłek straciło fason, ale wszystkie były pyszne! :)
Jabłka do kaczki
Receptura
4 jabłka
4 łyżeczki cukru
4 łyżki masła
Gdy polędwice się pieką, przygotuj jabłka. Wykorzystaj duże i kwaśne owoce, które zachowują kształt. Włóż jabłka do rondla, wlej odrobinę wody, przykryj szczelnie i postaw na średnim ogniu. Gdy jabłka zmiękną ułóż je w naczyniu do pieczenia, lekko posyp cukrem i obłóż hojnie kawałkami masła. (łyżka masła na jedno jabłko będzie w sam raz). Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika, żeby jabłka gotowały się w parze z masłem, aż będą bardzo miękkie i niemal przeźroczyste. Ułóż je wokół "kaczki".
"Kuchnia z Zielonego Wzgórza" przepis na:
Jabłka ze strony 38
49 przepisów zrealizowano
Komentarze
Prześlij komentarz