Muffiny Frede. Ciekawa jestem, czy kiedyś pokuszę się o upieczenie ich z użyciem tłuszczu z bekonu...
Muffiny Frede
Receptura
3 łyżki masła, smalcu albo tłuszczu z bekonu
3 łyżki białego cukru
1 jajko
1/2 szklanki mleka
1 szklanka zwyklej mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
Rozetrzyj masło z cukrem, następnie połącz masę z jajkiem. Stopniowo dolewaj mleko, na przemian z przesianymi przez sito suchymi składnikami, lekko roztrzepując. Piecz w natłuszczonych foremkach wypełnionych do 2/3 wysokości, w temperaturze 400 stopni F (190 stopni C) przez 20 do 25 minut.
"Kuchnia z Zielonego Wzgórza" przepis na:
Muffiny Frede ze strony 76
36 przepisów zrealizowanych
Blog: Maud na talerzu / przepisy L. M. Montgomery / Aunt Maud's Recipe Book
Komentarze
Prześlij komentarz